Modificări ale durerii sexuale

Vaginism: este o contractură involuntară a mușchilor unei părți a vaginului, care afectează actul sexual. Mai este adesea întâlnit în rândul femeilor din grupurile socio-economice superioare. Cauza poate fi trauma sexuală, cum ar fi violul sau abuzul sexual din copilărie. Aceste femei pot percepe penisul ca pe o armă. În unele cazuri, poate fi asociat cu creșterea femeilor într-un spirit religios strict, care asociază actul social cu păcatul.

Dispareunia – este o durere genitală recurentă sau persistentă care apare înainte, în timpul sau după actul sexual. Aceasta este o acuzație obișnuită din partea femeilor cu antecedente de viol în copilărie sau abuz sexual. Și dacă această tulburare apare la bărbați, actul sexual este dureros, deși nu la fel de des. Acesta poate fi rezultatul stresului și anxietății, dar este în general asociat cu o afecțiune organică.

Astăzi, tulburările sexuale sunt tratabile. Cele mai eficiente și mai sigure metode aparțin diferitelor abordări terapeutice, unele însoțite de medicamente. Putem menționa terapie sexuală analitică orientată, tehnici comportamentale, medicamente.

Tulburarea identității de gen

Identitatea de gen este o construcție internă a unei persoane pe care o definește tipul, în măsura în care această recunoaștere internă este diferențiată de sexul biologic și de modul în care persoana dorește să fie percepută de alții: bărbat, femeie sau ciudat.

Un grup de tulburări în primul rând simptomatic al preferinței persistente pentru rolul sexului opus și al sentimentului că persoana s-a născut de tipul greșit. Sentimentul de nemulțumire față de sexul biologic se numește disforie de gen.

Persoanele cu ID-ul de sex au avut probleme cu încercarea de a trăi sau a identifica membrii sexului opus. Transsexualii doresc un tratament biologic (intervenții chirurgicale, hormoni) pentru a schimba sexul biologicului lor și pentru a dobândi caracteristici anatomice ale sexului opus.

Orientarea sexuală este atracția emoțională, romantică și sexuală constantă a unei persoane față de o persoană diferită. Nu există concluzii cu privire la modul în care crește orientarea sexuală a unei persoane și la momentul apariției recunoașterii acesteia și la modul în care exprimarea acesteia variază de la o persoană la alta.

Printre criteriile care indică prezența tulburării de identitate de gen se numără:

  • Afirmarea repetată a dorinței de a fi sau insistența de a fi, a celuilalt sex.
  • Preferință pentru purtarea hainelor de celălalt sex.
  • Dorință intensă de a participa la jocuri asociate stereotip cu sexul opus.
  • Disconfort sexual persistent, faptul că persoana în cauză este luată ca celălalt sex, dorința de a trăi și de a fi tratată ca celălalt sex.
  • Supărată și dezgustată față de corpul sexului ei.
  • Preocuparea sau îndepărtarea caracterelor sexuale primare și secundare (cerere de intervenție chirurgicală sau alte proceduri pentru a schimba sexul fizic al personajelor, pentru a simula celălalt sex).
  • Tulburarea provoacă suferințe semnificative din punct de vedere clinic sau modificări ale aspectelor sociale, de muncă etc.

Factorii care determină apariția acestei tulburări sunt:

  • biologic – hormonal
  • psihosocial – modele de absență a unei părți din același sex și care încurajează implicit sau explicit copiii persoanelor de care ne pasă, să se comporte ca și un alt sex contribuie la tulburarea identității de gen în copilărie. Mamele pot fi deprimate sau retrase. Abuzul fizic și sexual sunt factori predispozanți.

Paragili

Această categorie se referă la tulburări caracterizate prin îndemnuri, fantezii sau practici sexuale neobișnuite, deviante sau bizare. Ținând cont de tulburările incluse, putem spune că este o clasă încărcată cu multe conotații morale.

Deci nu s-a numit multă perversiune. Dar, odată ce ediția IV RSM – Manual de diagnosticare și statistică a tulburărilor mintale este terminată, pentru a evita judecata în definirea acestora și pentru a elimina conotația derogatorie, sugerează termenul parafilii.

Parafiliile sunt mai frecvente la bărbați decât la femei. Cauza sa este necunoscută. O predispoziție biologică sporită de factori psihologici, cum ar fi abuzul în copilărie, poate fi luată în considerare. Parafiliile sunt în multe feluri, mai atunci va juca în mai frecvent.

  • Exhibiționism: expoziție a organelor genitale în public. Persoana vrea să surprindă femeile, reacția cu ele reprezintă o confirmare a faptului că penisul său este intact. Aproape întotdeauna apare la bărbați și comportamentul este adesea urmat de vinovăție.
  • Fetiș – pentru a obține excitație sexuală, fetișiștii trebuie să folosească un obiect neînsuflețit, adesea un articol de leu corp intim, pantof sau o parte non-genitală a corpului.
  • Frotteurism – corpuri de frecare genitale ale corpului feminin pentru a realiza excitare și orgasm. Produce în principal în locuri aglomerate, cum ar fi mijloacele de transport comune. Bărbații sunt, în general, oameni pasivi, neo-asertivi.
  • Pedofilia: activitate sexuală cu copii sub 13 ani, considerată parafilia frecventă a lunii mai. În 95% din cazuri heterosexuale prin natura lor, rema 5% din cazurile de acest tip homosexual. Exprimarea fricii față de persoana interesată de sexualitatea adultului, stima de sine scăzută.
  • Sex masochist – sex de plăcere derivat din abuzul sau umilirea fizică sau mentală (masochism moral). Este o apărare împotriva sentimentelor de vinovăție legate de sex.
  • Sadism sexual: plăcere sexuală care rezultă din cauza suferinței fizice sau mentale a unei alte persoane. Se găsește în principal în rândul bărbaților. Numele care vine de la marchizul de Sade, a devenit celebru prin activitatea sexuală, în special violentă. În unele cazuri, poate merge până la viol.
  • Fetișism crossdresser: îmbrăcat în haine de sex opus. Este o practică obișnuită să mai de mai multe ori în excitare heterosexuală. Adunarea din luna mai este îmbrăcarea bărbaților în îmbrăcăminte pentru femei. Fetișismul travestit nu trebuie confundat cu transsexualismul, dorința de a fi de sex opus.
  • Voyeurism: excitare sexuală din vizionarea actelor sexuale. Poate pentru a arăta femeilor, dar se găsește adesea în rândul bărbaților. În această categorie, introduceți și ascultați conversații erotice, cum ar fi sexul telefonic.