3 măști naturale de păr pe care le poți aplica acasă

Cum poți avea părul perfect cu ajutorul ingredientelor naturale! Un zical vechi și înțelept seamănă cu părul cu un răsad prețios, care a fost îngrijit și udat, astfel încât să crească puternic, sănătos și plin de vitalitate.

Măștile de păr de casă, fabricate din ingrediente naturale și organice, sunt tot ce poate fi cel mai bine pentru a hrăni scalpul și rădăcinile firelor de păr și pentru a restabili strălucirea și vitalitatea care împodobesc capilarele. În plus, sunt foarte ușor de făcut și de utilizat, necesitând câteva ingrediente simple care pot fi găsite în orice bucătărie.

Mască de păr hrănitoare cu ou

  Masca de păr cu ouă va îmblânzi părul indisciplinat și va adăuga o strălucire de timp. Oul conține numeroși nutrienți: vitamine precum A, B, D, care previne ruperea și pierderea părului și stimulează creșterea, proteine ​​care hrănesc profund scalpul și rădăcinile, acizi grași, care conferă părului strălucire fier natural, care previne căderea părului , potasiu, important pentru îmbunătățirea părului uscat și deteriorat și a calciului, care este important pentru absorbția corectă a vitaminei D și stimulează creșterea părului.

Cum? Faceți un amestec dintr-un ou (două, dacă aveți părul lung sau foarte aspru), 200 ml de lapte (50 ml dacă aveți părul scurt, 100 ml dacă este mediu), sucul unei jumătăți de lămâie și două linguri de ulei de măsline . Aplicați amestecul rezultat pe scalp, de la rădăcină până la vârf și lăsați 15-20 de minute. Folosiți un duș pentru căști, deoarece amestecul este destul de fluid și va cădea.

Clătiți bine părul cu apă caldă sau rece, apoi aplicați un șampon organic cu fructe și spălați părul ca de obicei. Atenție! Nu folosiți apă fierbinte atunci când scoateți masca, deoarece oul se va coagula în jurul firelor de păr și va fi dificil de îndepărtat în luna mai. Aplicați această mască cel puțin o dată pe lună pentru rezultate de lungă durată.

Mască de păr hidratantă cu iaurt

Mască de păr cu iaurt hidratat către păr, dar are un efect reducător asupra excesului de sebum, este indicată pentru tratamentul părului gras sau a părului cu tendință de a îngrășa. Iaurtul conține antioxidanți, proteine, calciu și vitamine și poate fi utilizat în combinație cu alte bunătăți din bucătărie, cum ar fi bananele, pentru o hidratare suplimentară sau căpșunile, pentru un efect suplimentar de control al sebumului.

Iată un exemplu de mască pe bază de iaurt 100 ml iaurt, amestecată cu o linguriță de oțet de mere și o lingură de miere. Aplicați amestecul pe scalp, de la rădăcină până la vârf și lăsați să acționeze cel puțin 15 minute. Apoi clătiți cu apă călduță și spălați părul cu un șampon organic fructat, pentru a elimina mirosul persistent de iaurt. Atenție! Folosește doar un iaurt natural, bogat în probiotice!

Cele îndulcite sau cu fructe nu vor fi potrivite pentru această mască de păr (tip: iaurtul este ideal și pentru îngrijirea pielii, are efect de rid, minimizează apariția punctelor negre, reduce porii și conferă pielii un aspect radiant). Mierea are un puternic efect de restructurare și hidratare asupra părului lipsit de viață, conferindu-i strălucire și o structură îmbunătățită, iar oțetul are, pe lângă efectul de eliminare a excesului de sebum, anti-mătreață și proprietăți calmante pentru scalpul iritat. Nu adăugați prea mult oțet la mască, pentru a evita senzația de arsură de pe scalp.

Masca cremă de păr Avocado

Avocado este folosit pentru a scala lățimea atât în ​​dietă, cât și în produsele industriei cosmetice, datorită conținutului său bogat în nutrienți (flavonoizi, antioxidanți, fitonutrienți), vitamine (B5, B6, C, E), acid folic , calciu, potasiu și acizi grași mononesaturați (acid oleic). Masca de păr pe bază de avocado pentru hidratarea și revitalizarea părului plictisitor, uscat și fără structură.

Pentru aceasta aveți nevoie de un avocado bine copt, o lingură de ulei de măsline sau migdale și 50 ml de lapte. Folosiți un blender pentru a face o pastă netedă de avocado și ulei, adăugând lapte la consistența balsamului de păr. Aplicați amestecul pe scalp, de la rădăcini până la capete și acoperiți cu o cască led. Lăsați-l să acționeze 15-20 de minute, apoi clătiți părul foarte bine cu apă caldă până când toate urmele de păr de avocado au fost îndepărtate.

Spălați-vă părul cu șampon și spălați-l așa cum faceți în mod normal. Nu este nevoie de balsam de maion, deoarece avocado joacă rolul de balsam natural de păr care hidratează profund părul.